Президент України: ми здатні стримувати російську армію

Президент України: ми здатні стримувати російську армію

"Ми здатні стримувати російського агресора, який має найсильнішу армію на континенті, яка за чисельністю в п’ять разів більша за нашу, а військовий бюджет якої у окремі роки перевищував наш у 16 разів", - наголосив Петро Порошенко.

Про це йшлося під час засідання РНБО, повідомляє прес-служба Глави держави.

Президент акцентував увагу на тому, що Стратегією нацбезпеки передбачено щорічне бюджетне фінансування оборонно-безпекового сектору в обсязі не менше 5 відсотків від ВВП.

Відповідно до пропозицій Кабінету міністрів України, у 2018 році планується спрямувати на потреби національної безпеки і оборони 163 мільярди гривень. Це на 20 мільярдів більше, ніж цьогоріч.

Рада національної безпеки та оборони України розглянула також питання посилення системи протиповітряної оборони, налагодження виробництва боєприпасів, високоточного, бронетанкового та авіаційного озброєння, а також імпортозаміщення комплектуючих, що постачалися з РФ.

Глава держави також назвав одним із пріоритетів посилення контррозвідувального режиму і виконання Національної розвідувальної програми. Під час засідання Президент представив членам РНБО новопризначеного Голову Служби зовнішньої розвідки України Єгора Божка.