У Франції попереджено низку нових терактів

У Франції попереджено низку нових терактів

З початку року поліція Франції запобігла низці запланованих терористичних атак, зокрема на гей-клуби Парижа.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Франції Жерар Коломб, повідомляє "The Local.fr".

"Цей план насильницьких дій був спрямований на паризькі нічні клуби і, зокрема, на гей-клуби", - сказав міністр парламентському комітету, який розглядає урядові пропозиції щодо нових антитерористичних законів.

Коломб не повідомив жодних подробиць, однак зазначив, що запланована атака була лише однією з багатьох інших, яким французьким силам безпеки вдалося запобігти впродовж останніх 8 місяців.

Водночас він додав, що загроза залишається високою. "Ісламська держава" прагне розділити національну спільноту та спровокувати зіткнення між французами, наголосив глава французького МВС.

За словами міністра, терористи також планували атаки на школу підготовки Військово-повітряних сил, казарми, відділки поліції та супермаркет із захопленням заручників.

Нагадаємо, Нове антитерористичне законодавство, що розглядає нині парламентський комітет, дасть владі змогу брати людей під домашній арешт, обшукувати будинки та забороняти публічні зібрання без попереднього дозволу судді.

Нові правила мають набути чинності 1 листопада, скасувавши при цьому надзвичайний стан, запроваджений після терактів ІДІЛ у Парижі в листопаді 2015 року.