Форум видавців у Львові стартує зі скандалом (Аудіо)

Форум видавців у Львові стартує зі скандалом (Аудіо)

Зі скандалом стартує сьогодні у Львові 24-й Форум видавців. Близько десятка громадських організацій погрожують зірвати книжкове свято у зв'язку із запланованою дискусією на тему "Чи готова школа говорити з дітьми на складні теми?" та презентацією дитячої книги Лариси Денисенко "Майя та її мами", які стосуються одностатевих стосунків.
    
Докладніше – наша кореспондентка Наталія Козачук:

"За словами Президента громадської організації "Форум видавців" Олександри Коваль, презентацію дитячої книжки "Майя та її мами", яка розповідає про різні сімейні стосунки, зокрема й нетрадиційні, довелося відмінити лише через те,  щоб не наражати на небезпеку дітей.

Уже більше місяця від правих радикальних організацій на адресу Форуму надходять погрози зірвати цей захід, а також дискусію на подібну тему, оскільки вони, мовляв пропагують деструктивні сімейні стосунки. Тож організатори Форуму звернулися по захист до Служби безпеки та органів місцевої влади, - каже Олександра Коваль.

Вона наголосила, що такі вимоги в умовах побудови демократичного суспільства є неприпустимими. Тому що ми за те,  щоби кожна людина в Україні мала право вільно і без страху висловлювати свої думки і погляди, а Форум видавців є  платформою, майданчиком для цих висловлювань.

Презентацію відмінили, але дискусія "Чи готова школа говорити з дітьми на складні теми?" таки відбудеться. У  правоохоронних органах міста запевнили – жодних провокацій на Форумі видавців не допустять.

Наталія Козачук, Львів, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!