Україна і Польща представили модернізований танк

Україна і Польща представили модернізований танк

На міжнародній виставці оборонної промисловості MSPO-2017 Україна представила спільну українсько-польську модернізацію танку ПТ-17.

Про це повідомляє прес-служба ДК "Укроборонпром".

"Новітній танк ПТ-17, що є результатом глибокої модернізації танку Т-72 силами українських та польських фахівців, представили на міжнародній виставці оборонної промисловості MSPO-2017 задля демонстрації його можливостей перед потенційним замовником – Міністерством оборони Польщі", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у квітні 2017 року в рамках укладених договорів підприємства учасники "Укроборонпрому" та польська компанія Zaklady Mechaniczne "Bumar – Labedy" S.A. розпочали спільну роботу модернізації танку Т-72. Пропозицію щодо партнерства у створенні нового продукту надійшла з польської сторони, але слід зазначити, що й Польща, й Україна мають достатньо великий парк радянських танків Т-72.

Додамо, польська сторона зазначила, що приголомшена оперативністю українських фахівців, які менш ніж за 5 місяців розробили, виготовили та надали всі комплектуючи, агрегати та компоненти аби на MSPO-2017 відбулась повноцінна презентація нового танку.

Як зазначають в прес-службі, "Укроборонпром" представляє Україну на 25 міжнародній виставці оборонної промисловості MSPO-2017. Український ОПК представляє десятки експонатів від підприємств-учасників Концерну на об’єднаному стенді. Серед них натурні зразки протитанкових ракетних комплексів, що використовує українська армія та імпортують з України до різних армій світу.