На Сумщині викрито виробників фальсифікованого алкоголю

На Сумщині викрито виробників фальсифікованого алкоголю

У місті Конотоп Сумської області правоохоронці Чернігівщини викрили підпільний цех із виробництва фальсифікованого алкоголю та вилучили там понад 60 тонн продукції.  

Про це повідомила прес-служба прокуратури Чернігівської області.

"За результатами проведених слідчих дій вилучено понад 60 тонн фальсифікованого алкоголю, сірчану кислоту, промислову установку для виготовлення спирту, інше обладнання, що забезпечує масове виробництво (фільтри, шланги, насоси, лічильники, тара тощо), готівкові кошти в національній та іноземній валюті на суму понад 200 тисяч гривень та автомобіль "Mercedes-Benz". Загальна орієнтовна вартість вилученого майна становить 11,3 мільйона гривень", - ідеться у повідомленні.  

Злочинний бізнес у нежитловому приміщенні Конотопа організували двоє жителів Сумської області. Виробництво алкоголю здійснювалося шляхом промислового очищення технічної рідини (автомобільного омивача скла), яка містить етиловий спирт, та ряду інших компонентів. "Очистка" здійснювалася на промисловій установці з використанням сірчаної кислоти. Вживання такого сурогату могло б привести до масового отруєння споживачів. Обсяги виробництва у підпільному цеху сягали 25 - 30 тисяч літрів спирту на тиждень. Продукція фасувалась та оптовими партіями реалізовувалась на території Чернігівської та Сумської областей.  

Слідчі дії тривають. Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного виготовлення та реалізації алкогольних напоїв (ч. ч. 1, 3 ст. 204 КК України) проводиться під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівщини.