Хуліганів, що намагалися протаранити кортеж президента Сербії, арештовано на 30 діб (Аудіо)

Хуліганів, що намагалися протаранити кортеж президента Сербії, арештовано на 30 діб (Аудіо)

Зухвалим молодикам на "Бентлі", що намагалися протаранити кортеж президента Сербії, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 30 діб.

Подробиці дізнавалася наша кореспондентка у Белграді Ірина Джамич:

"Вранці третього вересня чорна Бентлі на іспанських номерах намагалася розірвати колону автомобілів, в якій пересувався президент Сербії Александар Вучич. Автомобіль на швидкості близько 200 км/год описав кілька кіл на круговому перехресті, перш ніж заблокував президентський кортеж.

Як з'ясувалося, водій – громадянин Сербії – був під дією наркотиків і перебуває у міжнародному розшуку, двоє пасажирів також виявилися із кримінальними минулим. Власник чорного Бентлі - колишній гравець сербської національної збірної з футболу Івіца Драгутіновіч, який за свідченням очевидців невдовзі після інциденту прибув на місце пригоди і був озброєний. Щоправда в поліції повідомляють, що Драгутіновіч має дозвіл на носіння зброї.

Зважаючи на те, що подібні випадки вже траплялися з Александром Вучичем, деякі місцеві ЗМІ повідомили про замах на президента, втім сам Вучич заявив, що він так не вважає. А міністр поліції Небойша Стефановіч зазначив, що наразі немає доказів, які б вказували на те, що саме Вучич був метою нападу.

Хуліганів затримано, відкрито кримінальне провадження через загрозу безпеці".

Ірина Джамич, Сербія, для Українського радіо.
 
Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!