Тривають обшуки у підрозділах "Укрзалізниці"

Тривають обшуки у підрозділах "Укрзалізниці"

Генеральна прокуратура України спільно з працівниками СБУ здійснюють обшуки в підрозділах ПАТ "Укрзалізниця".

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Генеральною прокуратурою України під час здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України вживаються системні заходи до припинення фактів, пов'язаних із розкраданням грошових коштів у Публічному акціонерному товаристві     "Укрзалізниця", зокрема тих, які призначалися для забезпечення належних умов перевезення пасажирів", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що "Укрзалізниця" на початку літа з метою належного функціонування систем кондиціювання пасажирських вагонів уклала договір на понад 3,8 мільйона гривень щодо закупівлі 7 тонн холодоагента.

Згідно з висновком судового експерта, поставлена речовина не придатна для її використання у системах кондиціонування потягів, призначених для перевезення пасажирів.

Задокументувати відповідну злочинну діяльність у підрозділах ПАТ "Укрзалізниця" допоможуть обшуки, що ведуться нині в підрозділах підприємства. Вже вилучено технічну документацію та понад 45 балонів із невідомою речовиною, яка, за супровідними документами, нібито є холодоагентом.

Нині вирішується питання щодо оголошення підозри службовим особам ПАТ "Укрзалізниця", які приймали неналежний товар.