Активісти відповіли за знищення "ікон революції" погромом

Активісти відповіли за знищення "ікон революції" погромом

На вулиці Грушевського в Києві, де були знищені графіті, зроблені на стіні у 2014 році під час Революції гідності, активісти розтрощили двері елітного магазину "Емпоріум", власників якого звинувачують у знищенні пам'ятних графіті.

Про це повідомляє ТСН.

"Активісти близько 15:00 почали трощити і пофарбувати стіни магазину, який стер історичне графіті про Майдан на Грушевського. Йдеться про магазин-галерею меблів і студію інтер'єрів    "Емпоріум", - повідомляє ТСН.

Повідомляється, що близько 15.00 активісти чекали зустрічі з власником магазину, однак, він не прийшов. Відтак вони розтрощили скляні двері установи та залишили напис на стінах червоною фарбою: "Майдан тут був, Майдан тут і залишиться".

На місці присутні десятки журналістів і фотографів. Також прибули активісти Національного корпусу і "Січі", 5 автівок із патрульними, пожежники.

Столична поліція проводить перевірку за фактом знищення патріотичних графіті часів Майдану на вул. Грушевського, повідомила речник поліції Києва Оксана Блищик.

Нагадаємо, у 2014 році активісти намалювали графіті під час кривавих протистоянь на Грушевського, на яких Тарас Шевченко, Леся Українка, Іван Франко були в балаклавах. На вулиці Грушевського в другій половині дня розпочалася акція протесту через знищені графіті.