Починається європейський відбір на мундіаль-2018

Починається європейський відбір на мундіаль-2018

У відбірковому турнірі чемпіонату світу-2018 з футболу 31 серпня, 1 та 2 вересня пройдуть матчі 7-го туру європейської кваліфікації.

Про це повідомляє Укрінформ.

Зазначимо, що 31 серпня зіграють представники груп А, В і Н. Болгарія на "Васил Левські" у Софії чекає в гості лідера групи А Швецію, "Стад-де-Франс" в Сен-Дені побачить поєдинок Франція - Нідерланди, а Люксембург на арені "Жозі Бартель" зустрінеться з футболістами Білорусі. Турнірне становище: Швеція - 13, Франція - 13 очок, Нідерланди - 10, Болгарія - 9, Білорусь - 5, Люксембург - 1.

У групі В Угорщина  у Будапешті зіграє з Латвією, чемпіон Європи Португалія у Порту - з Фарерськими островами, а Швейцарія у Санкт-Галлені поміряється силами з гостями з Андорри.  Турнірне становище: Швейцарія - 18 очок, Португалія  - 15, Угорщина - 7, Фарерські острови - 5, Андорра - 4, Латвія - 3.

Фаворит групи Н Бельгія у Льєжі зійдеться з дебютантами з Гібралтару,  Кіпр у Нікосії зіграє з Боснією і Герцеговиною, а на арені "Георгіос Караїскакіс" у Піреї пройде матч Греція - Естонія. Турнірне становище: Бельгія - 16 очок, Греція - 12, Боснія і Герцеговина - 11, Кіпр - 7, Естонія - 4, Гібралтар - 0. 

У п'ятницю, 1 вересня, також відбудуться дев'ять поєдинків.  Група С: Норвегія - Азербайджан, Сан-Марино - Північна Ірландія, Чехія - Німеччина.  Турнірне становище: Німеччина - 18 очок, Північна Ірландія - 13, Чехія - 9, Азербайджан - 7, Норвегія -  4, Сан-Марино - 0.

Група Е: Казахстан - Чорногорія, Румунія - Вірменія,  Данія - Польща.  Турнірне становище: Польща - 16 очок, Чорногорія - 10,  Данія - 10, Румунія - 6, Вірменія - 6, Казахстан - 2.

Група F: Литва - Шотландія, Мальта - Англія, Словаччина - Словенія.  Турнірне становище: Англія - 14 очок, Словаччина - 12, Словенія - 11, Шотландія - 8, Литва - 5, Мальта - 0.

Завершиться 7-й тур європейської кваліфікації ЧС-2018 у суботу, 2 вересня, матчами представників груп D, G і I, в якій грає  збірна України. "Синьо-жовті" в Харкові зійдуться з Туреччиною, Фінляндія в Тампере зустрінеться з Ісландією, а лідер секстету I Хорватія у Загребі прийматиме дебютантів з Косово. Турнірне становище у групі I: Хорватія - 13 очок, Ісландія - 13, Туреччина - 11, Україна - 11, Фінляндія - 1, Косово - 1

У Белграді Сербія зіграє з аутсайдером групи D Молдовою, Грузія в Тбілісі протистоятиме Ірландії, а Вельс у Кардіффі - Австрії.  Турнірне становище: Сербія - 12 очок,  Ірландія - 12, Вельс - 8, Австрія - 8, Грузія - 3, Молдова - 2.

У групі G Ельбасан побачить гру Албанія - Ліхтенштейн, Ізраїль у Хайфі прийматиме Македонію, а Іспанія на "Сантьяго Бернабеу" в Мадриді чекає в гості Італію.  Турнірне становище: Іспанія - 16 очок, Італія - 16, Албанія - 9, Ізраїль - 9, Македонія - 3, Ліхтенштейн - 0.

Нагадаємо, що дев'ять переможців груп напрямупотраплять до фінальної стадії чемпіонату світу-2018. Вісім володарів  других місць з найкращими показниками у матчах проти першої, третьої, четвертої та п'ятої команд своєї групи розіграють ще чотири путівки на мундіаль у стикових матчах плей-офф.

Останні новини
"Це дійсно історичний крок". Василь Шевченко про проєкт будівництва євроколії з Ужгорода
"Це дійсно історичний крок". Василь Шевченко про проєкт будівництва євроколії з Ужгорода
Суспільне стартувало не "з нуля", а з величезного "мінусу" — Розкладай
Суспільне стартувало не "з нуля", а з величезного "мінусу" — Розкладай
"Вакцинуйте своїх тварин раз на рік". Поради експерта — як вберегтися від сказу
"Вакцинуйте своїх тварин раз на рік". Поради експерта — як вберегтися від сказу
Окупанти втрачають 50-70% техніки ― комбат Федоренко про битву за Часів Яр
Окупанти втрачають 50-70% техніки ― комбат Федоренко про битву за Часів Яр
Probass ∆ Hardi: "Українська музика має бути впізнаваною у світі"
Probass ∆ Hardi: "Українська музика має бути впізнаваною у світі"
Новини по темі
Дмитро Шуров закликав кандидатів на участь у Євробаченні 2024 уважно читати правила
Знову переможець: чи справедливо Мессі всьоме виграв "Золотий м’яч"? Коментує спортивний журналіст
"Ще нічого не втрачено": які шанси в України обіграти збірну Франції і потрапити на ЧС-2022
У національної збірної з футболу новий тренер: які шанси у Петракова вивести команду на Чемпіонат світу
Між ОАЕ та Україною: Сергій Ребров - новий тренер української футбольної збірної?