Президенту доповіли перші результати розслідування

Президенту доповіли перші результати розслідування

Працівники ГПУ, МВС та залучені представники СБУ провели оперативно-слідчі дії щодо подій 31 серпня біля Верховної Ради і сьогодні поінформували Президента Петра Порошенка про перші результати розслідування.

У зустрічі взяли участь секретар РНБО Олександр Турчинов, генеральний прокурор Віктор Шокін, керівник МВС Арсен Аваков, голова СБУ Василь Грицак, повідомляє Адміністрація Президента.

За даними силовиків, затримано 18 осіб. Заходи ж щодо встановлення замовників вчорашньої провокації тривають. Під час зустрічі заявили, що мітинг, який призвів до трагедії, був організований політичними партіями "Свобода", "Укроп", "Радикальна партія " та іншими організаціями.

Крім того, встановлені кримінальні правопорушення за участю колишніх народних депутатів, і, за словами Арсена Авакова, вони найближчим часом будуть викликані на допит для з’ясування міри їхньої участі.

За інформацією від генерального прокурора, спільна слідча група отримала додаткові дані, які дають можливість кваліфікувати вчорашні дії зловмисників під час провокацій біля Верховної Ради, як "підготовка, організація та проведення терористичного акту".