Росія посилює пропаганду на прикордонних територіях України (Аудіо)

Росія посилює пропаганду на прикордонних територіях України (Аудіо)

У Харкові з'являється все більше російських радіоканалів.

Наша кореспондентка Віталіна Зіньківська розповідає:

"Здійснивши агресію проти України та окупувавши частину її території, Російська Федерація розтоптала таку купу законів, угод, договорів, що вже не надто глобальним здається і порушення нею Статуту Міжнародного Союзу електрозв’язку.

Порушенням більше, порушенням менше… А 45-а стаття Цього Статуту, підписаного свого часу і Росією, чітко вказує, що "усі станції, незалежно від їх призначення, повинні встановлюватися і експлуатуватися таким чином, щоб не чинити шкідливих перешкод радіозв'язку або радіослужбам інших Членів Союзу". Натомість Росія встановлює на своїй території все потужніші передавачі, які з легкістю накривають прикордонні області України. До чого це призводить, розповідає експерт з радіомовлення Всеволод Чебодаїв:

"У нас вільно слухаються радіостанції з Бєлгорода на частотах, що не зайняті українськими станціями. Чомусь Український центр радіочастот ніяк не може прорахувати частоти, які поки залишаються вільним, зокрема, у відрізку від 88 до 91 МГц. І там можна почути і "Комсомольську правду", і інші станції з гібридною пропагандою. Днями у Бєлгороді почало мовлення радіо "Маяк", а вчора підключили їхній 1-й канал радіо "Росія". Сусіди часу не гають. А ми? З такими темпами і частот вільних не залишиться".

За словами Всеволода Чебодаїва, бєлгородські радіостанції оснащені передавачами потужністю від одного до п’яти кіловат, а протистоять їм наші сто ватні. Чи варто після цього дивуватися, що слобожани вразливі до ворожої пропаганди? Адже вони і цей сюжет, швидше за все, не почують, бо Українське радіо у прикордонному Харкові на ФМ-хвилях не транслюється".

Віталіна Зіньківська з Харкова. Українське радіо.

Прослухати

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!