Стали відомі деякі подробиці вибуху в середмісті Києва

Стали відомі деякі подробиці вибуху в середмісті Києва

Орієнтовно о 14-й годині сьогодні в Києві прогримів вибух. Сталося це в урядовому кварталі за кількасот метрів від будівлі Кабінету Міністрів.

За словами очевидців, коли вони прибігли на місце інциденту, то побачили двох поранених: літню жінку, яка була непритомною, та чоловіка середніх років. Їх доправили до лікарні.

Згодом до лікарні звернулася ще одна потерпіла. Її також госпіталізували, розповіла начальник відділу комунікації Головного управління Нацполіції в Києві Оксана Блищик.

За словами людей, які на момент вибуху саме проходили вулицею, вони начебто бачили, як підозрілий пакет упав під ноги потерпілим зі схилу Маріїнського парку. А інші очевидці розповідають, що за кілька хвилин до вибуху біля тротуару зупинилася автівка, з якої нібито й викинули світлошумову гранату.

Що насправді стало причиною вибуху - з’ясовують правоохоронці. В СБУ основною версією інциденту називають хуліганство. Водночас секретар РНБО Олександр Турчинов не відкидає версії теракту.

"Це може бути заздалегідь спланований напад, мета якого - дестабілізувати ситуацію в Україні", - припустив Олександр Турчинов, приїхавши на місце події.

Юлія Конішевська. Українське радіо