У Києві відбудеться фестиваль кримськотатарської культури (Аудіо)

У Києві відбудеться фестиваль кримськотатарської культури (Аудіо)

Фестиваль кримськотатарської культури "Кримський дім об’єднує серця" відбудеться у Києві 24 серпня – у День Незалежності України. Протягом дня у центрі столиці виступатимуть відомі кримськотатарські та українські виконавці, майстри традиційних кримськотатарських ремесел проведуть серію майстер-класів, працюватиме ярмарок народно-прикладного та декоративного мистецтва.

Докладніше – у розповіді Віолетти Карлащук:

"24 серпня столична Поштова площа стане осередком кримськотатарської культури, глибину і розмаїття якої зможе пізнати кожен охочий. Цю локацію організатори обрали не дарма, адже для багатьох кримських татар – це мальовнича площа на березі Дніпра дещо нагадує рідний Крим, з якого через анексію Росією довелося виїхати, - говорить програмний директор "Кримського дому" Алім Алієв.

Відкриється фестиваль виступом юних артистів – переселенців із Криму. Також протягом дня  відбуватиметься концерт відомих кримськотатарських та українських виконавців. Зокрема. вперше у Києві виступатиме соул-співачка Азіза Ібрагомова, джазовий піаніст та композитор Усейн Бекіров, а також учасниця Євробачення 2013-го року Злата Огневич.  У програмі фестивалю у фотовиставка, присвячена історії кримських татар, - розповідає перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова.

Відвідувачі фестивалю також матимуть змогу навчитися традиційних кримськотатарських мистецтв, зокрема, створювати вироби із кераміки. А гурмани зможуть скуштувати і навчитися готувати страви кримськотатарської кухні".

Віолетта Карлащук. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!