На вірус Коксакі в Туреччині поскаржилися понад 800 росіян

На вірус Коксакі в Туреччині поскаржилися понад 800 росіян

За тиждень до Росспоживнагляду надійшли 832 звернення від росіян, які стверджують, що заразилися в Туреччині від вірусу Коксакі.

Про це повідомляється на сайті відомства.

"Станом на 16 серпня на адресу "гарячої лінії" надійшло понад 900 звернень, в яких повідомляється про 832 хворих, понад 260 звернень стосуються питань захисту прав споживачів і понад 120 звернень щодо заходів профілактики ентеровірусної інфекції. За результатами аналізу інформації, що надійшла, понад 77% постраждалих становлять діти. Найбільша кількість хворих відзначена в готелях міст Сіде, Аланія, Кемер і Белек, серед тих, хто відпочивав у другій половині липня", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що повідомлення про захворювання росіян на відпочинок у Туреччині на вірус Коксакі почали з'являтися 7 серпня. Спочатку туристичні агенції та страхові компанії говорили, що мають місце лише поодинокі випадки.

Додамо, що зараз у Туреччині знаходяться до 400 тисяч російських туристів. Опитування росіян, які повернулися, показало, що більше половини з них нічого не знали про вірус Коксакі.