Податкова міліція проводить обшуки на спиртзаводах

Податкова міліція проводить обшуки на спиртзаводах

Податкова міліція у рамках спецоперації з протидії тіньовому ринку спирту і алкоголю на заводах - виробниках алкогольних напоїв проводить обшуки на спиртзаводах у 15 областях.

Про це повідомила прес-служба Державної фіскальної служби.

"Співробітники податкової міліції продовжують масштабну спецоперацію з протидії тіньовому ринку спирту і алкоголю. У рамках її другого етапу проводиться низка обшуків на території заводів-виробників алкогольних напоїв практично по всій території України", - цитуються в повідомленні слова першого заступника голови ДФС Сергія Білана.

За його словами, більш як 300 співробітників податкової міліції на підставі постанов суду проводять обшуки на заводах, розташованих у 15 областях: Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Кіровоградській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Черкаській і Чернігівській.

Зазначимо, що обшуки проводяться за результатами аналізу криміногенної ситуації у сфері виробництва та обігу алкогольних напоїв і з метою перевірки наявної інформації про невраховане виробництво цієї продукції на легальних заводах. Про це свідчать і численні факти вилучення працівниками податкової міліції з незаконного обігу горілки з етикетками і під марками відомих українських виробників.

Як повідомлялося, Державна фіскальна служба в ході обшуків, проведених 24 липня на державному підприємстві "Укрспирт", вилучила близько 97,9 тис. декалітрів спиртовмісної продукції на орієнтовну суму понад 180 млн грн.

Дозвіл на обшуки 41 спиртзаводу у 14 областях України дав Шевченківський районний суд Києва для проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно посадових осіб ДП "Укрспирт". У ході досудового розслідування було встановлено факти, що підтверджують порушення держпідприємством законодавства України.