МЗС обурене новою хвилею репресій Москви щодо українців

МЗС обурене новою хвилею репресій Москви щодо українців

Міністерство закордонних справ висловлює категоричний протест та обурення у зв'язку з черговою хвилею політичних репресій та порушень Кремлем прав людини стосовно громадян України.

Як наголошується в заяві відомства, російська окупаційна влада продовжує дискримінацію за національною та релігійною ознаками в окупованій Автономній Республіці Крим та в Севастополі, переслідуючи етнічних українців і кримських татар.

За останній місяць було винесено щонайменше 5 політично мотивованих вироків, 7 осіб заарештовано або оштрафовано. Лише за минулий тиждень відбулося щонайменше 3 обшуки в будинках кримських татар.

МЗС також глибоко стурбоване погіршенням стану здоров’я незаконно засудженого на території Росії громадянина України Руслана Зейтуллаєва і вимагає негайного його обстеження українськими лікарями.

Крім того, у заяві міститься вимога  негайно і без будь-яких додаткових умов звільнити всіх незаконно утримуваних громадян України, припинити практику політичного переслідування та репресій стосовно наших співвітчизників.