Лісові пожежі охопили Грецію, Португалію та Францію

Лісові пожежі охопили Грецію, Португалію та Францію

Спекотна і суха погода призвела до того, що на півдні Європи у Греції, Португалії та французькому острові Корсика знову спалахнули лісові пожежі.

Про це повідомляє АР.

"Грецька влада висловила підозри, що принаймні деякі з декількох десятків пожеж, що спалахнули як на материковій частині, так і на острові Закінтос протягом вихідних, були розпочаті навмисно", - йдеться у повідомленні.

Останні пожежі в Греції розпочалися в неділю поблизу місті Каламос, за 44 км на північ від Афін. Вогнем пошкоджено 20 будинків, евакуйовані два дитячі табори, частково закрито рух на місцевих дорогах. Також повідомляється про 53 пожежі,  в тому числі на острові Кефалонія, поряд із Закінфом. Як зазначається, більше 4 тисячі пожежників боролися з понад 250 пожежами в Португалії, країна звернулася по допомогу до інших держав-членів ЄС. Прес-секретар Агентства з цивільного захисту Португалії Патрісія Гаспар заявила, що в суботу в країні зафіксували добовий рекорд з кількості нових пожеж - 268 окремих осередків вогню.

"Ми знаємо, що понад 90 % пожеж мають людську природу, незалежно від того, чи були вони наслідком недбалості або навмисним підпалом. І те, і те є злочинами", - сказала вона. 

Зазначимо, на півдні Франції вогонь знищив близько 2100 гектарів, більше всього постраждав острів Корсика. Пожежі там вирують з четверга, тому було евакуйовано тисячу людей, повідомили влада. Міністр внутрішніх справ Франції Жерар Колом заявив, що в результаті пожеж ніхто не постраждав завдяки зусиллям 1200 пожежників та повітряних груп, які протягом доби 300 разів скинули воду на осередки вогню.