48 захисників України отримали нагороди Президента

48 захисників України отримали нагороди Президента

Президент Петро Порошенко відзначив державними нагородами військовослужбовців Збройних сил України та Національної гвардії України за мужність, проявлену у захисті державного суверенітету на Сході України.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

"Серед нагороджених двох українських героїв відзначено нагородами посмертно - морського піхотинця матроса Михайла Кобця та військовослужбовця групи Цивільно-військового співробітництва ЗСУ прапорщика Ігоря Дробота", - йдеться в повідомленні.

Згідно з підписаним Главою держави відповідним указом, ордени та медалі отримають 36 військовослужбовців ЗСУ та 12 представників Національної гвардії.

Нагадаємо, матрос Кобець, якого нагороджено орденом "За мужність" посмертно, брав участь у захисті України на посаді навідника взводу з жовтня 2016 року у складі 137 окремого батальйону морської піхоти ВМС ЗСУ. Виконував бойові завдання з оборони наших рубежів в районі Чермалика на Донеччині, ніс службу на передових позиціях та неодноразово вступав у збройне протистояння з окупантами. 3 червня 2017 року, перебуваючи на опорному пункті позицій десантно-штурмової роти, він потрапив під артилерійський обстріл та отримав несумісні з життям поранення.

Ігор Дробот - прапорщик, військовослужбовець групи Цивільно-військового співробітництва ЗСУ. Вивозив тіла загиблих воїнів і доправляв додому. Раптово помер від зупинки серця.