Канадські вживані авто ввозитимуться в Україну з нульовим митом

Канадські вживані авто ввозитимуться в Україну з нульовим митом

Канадські вживані автомобілі з 1 серпня 2017 року імпортуються з нульовим ввізним митом. У випадку ввезення нових авто ставка ввізного мита буде знижуватись протягом семи років.

Про це на прес-конференції розповіла заступник начальника Управління організації митного контролю Департаменту організації митного контролю ДФС Олена Мошинська.

"Із набранням чинності Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою згідно з тарифним графіком України нульове ввізне мито застосовуватиметься на вживані легкові автомобілі,    походженням з Канади", - зазначає Мошинська.

Зазначимо, у поточному році ставка мита на бензинові та дизельні авто складатиме 8,7 %, на авто бензинові з двигуном більше 3 л - 4,3 %.  Винятком є нові бензинові авто, які призначені для тимчасового проживання людей, нові бензинові авто з об'ємом двигуна від 2,2 л до 3 л, дизельні автомобілі з двигуном більше 2,5 л. На ці авто нульове ввізне мито запровадили з 1 серпня цього року.

Додамо, що необхідною умовою для застосування нульового мита є підтвердження походження авто з Канади, а саме: декларація про походження, яка оформлюється канадським експортером на інвойсі або іншому комерційному документі, що містить опис товару, який походить з відповідної сторони, з достатньою для його ідентифікації деталізацією.