У США запустили сайт, який відстежує російську пропаганду в "Twitter"

У США запустили сайт, який відстежує російську пропаганду в "Twitter"

Альянс із захисту демократії за підтримки Фонду Германа Маршалла запустив сайт "Hamilton 68", який відстежує російську пропаганду в "Twitter" майже в режимі реального часу.

Про це повідомляє "Reuters".

"Hamilton 68" аналізує англомовні пости від 600 акаунтів, серед яких - МЗС Росії, телеканал "RT", агентства "Sputnik", а також різноманітні "боти" й "тролі", яких розробники визначили як розповсюджувачів пропаганди. Повний перелік акаунтів, які аналізує сайт, творці "Hamilton 68" вирішили не розкривати. Також сайт аналізує хештеги, які набирають популярності в "Twitter".

Назва сайту походить від Федералістської газети 68, яку в 1788 році створив один із батьків-засновників США Александер Гамільтон (Alexander Hamilton). У ній анонімно публікувалися есе із закликом захистити американську Конституцію. В одній із публікацій сам Гамільтон писав про «захист виборів в Америці від іноземного впливу.

Творці сайту "Hamilton 68" називають свій проект "частиною неурядових зусиль, спрямованих на зниження можливості Москви втрутитися в наступні вибори в США і Європі". Автори проекту також "не стверджують, що всі, хто зазначений на сайті, отримують гроші від Кремля", але так чи інакше всі акаунти, що потрапили на сайт, поширювали пропаганду. Так, вони взяли до уваги звіт американських спецслужб, які розслідували втручання Росії у вибори США. Серед іншого, в ньому розглядалася діяльність телеканалу "RT", агентства "Sputnik" та проросійських "тролів".