Німеччина бореться із наслідками циклону "Альфред" (Аудіо)

Німеччина бореться із наслідками циклону "Альфред" (Аудіо)

Внаслідок сильних дощів у частині регіонів Німеччини виникла загроза повені. Особливо критичною ситуація є у Нижній Саксонії, де в низці населених пунктів затопило вулиці та підвали будинків.

З подробицями - наша кореспондентка в ФРН Ганна Снігур-Грабовська:

"За останні дві доби у деяких регіонах Німеччини випало вже більше опадів, ніж, як правило, випадає за цілий місяць. Сильні дощі спричинив циклон "Альфред". Негативні наслідки відчули мешканці Бранденбурга, Саксонії-Ангальт, Тюрінгії, Гессена, Баварії і особливо Нижньої Саксонії. Першим від повені найбільше постраждало популярне серед туристів місто Гослар, де затопило історичний центр. Місцева влада говорить про найгіршу повінь за останні вісімдесят років і оголосила вищий рівень аварійної тривоги, жителі деяких районів були евакуйовані.

Загострюється ситуація і в нижньосаксонському Хільдесхаймі, де рівень води у річці вже перетнув рекордно високу межу і виникла загроза прориву дамби. Мешканців кількох районів міста вже готують до евакуації. У центральній та східній частині ФРН негода значно ускладнила автомобільний та залізничний транспортний рух: затоплені дороги перекриті, між деякими населеними пунктами перервано залізничне сполучення. У Берліні було тимчасово призупинено рух поїздів на двох напрямках метро через загрозу підтоплення тунелів.

Вгамувати водну стихію цілодобово намагаються рятувальні служби та добровольці, які викачують воду з будівель і роблять загородження за допомогою мішків з піском. Тим часом метеорологи обіцяють, що дощовий циклон нарешті залишає Німеччину і нові сильні опади поки що не прогнозуються".

Ганна Снігур-Грабовська, з Німеччини, для Українського Радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі- слухай новини! Щогодини на Українському радіо!