Міністерство охорони здоров'я оголосило конкурс

Міністерство охорони здоров'я оголосило конкурс

Міністерство охорони здоров'я оголосило конкурс на добір членів Експертного комітету з відбору та використання основних лікарських засобів.  

Про це повідомляє прес-служба Міністертва охорони здоров'я.

"Експертний комітет - постійно діючий дорадчий орган, який створюється Міністерством охорони здоров'я України для здійснення оцінки порівняльної ефективності (результативності), безпеки та економічної доцільності лікарських засобів з метою їх включення до Національного переліку основних лікарських засобів", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо: члени Експертного комітету призначаються міністром охорони здоров'я за результатами конкурсного відбору строком на чотири роки. Кандидати у члени експертного комітету повинні мати вищу медичну, або фармацевтичну, або економічну, або математичну освіту, не перебувати на державній службі, мати досвід здійснення оцінки порівняльної ефективності (результативності), безпеки та економічної доцільності лікарських засобів. Також не мати реального конфлікту інтересів, зокрема, не перебувати у  трудових або будь-яких інших договірних відносинах з виробниками та власниками реєстраційних посвідчень лікарських засобів або пов'язаними з ними особами. Членами експертного комітету можуть бути як громадяни України, так і іноземці. У міністерстві також повідомили, що перед призначенням усі заяви кандидатів у члени Експертного комітету будуть опрацьовуютися конкурсною комісією на предмет наявності реального та/або потенційного конфлікту інтересів.