Трамп висунув звинувачення Україні

Трамп висунув звинувачення Україні

Президент США Дональд Трамп прокоментував президентську кампанію минулого року,  звинувативши при цьому Україну в "саботажі" його кампанії.

Про це Глава Білого дому написав у "Тwitter", повідомляє "Укрінформ".

"Зусилля України саботувати кампанію Трампа "тихо працювали на просування Клінтон". Тож, де розслідування генерального прокурора?," - написав Президент США. У наступному дописі Трамп звинуватив нинішнього генпрокурора в тому, що він не допрацював у звинуваченнях по відношенню до колишнього кандидата в президенти від Демократичної партії Гілларі Клінтон. "Генеральний прокурор Джеф Сессінгс прийняв дуже слабку позицію щодо злочинів Гілларі Клінтон (з приводу серверів електронної пошти та Національної демократичної партії), а також витоку розвідданих!". Поки що не зрозуміло, що саме спонукало Президента США висловити таку позицію відносно подій минулорічних виборів.

Раніше повідомлялося, що нині у США проводиться низка паралельних розслідувань у ФБР і Конгресі щодо втручання Росії у президентські вибори в США. Минулого тижня на тлі скандалів навколо старшого сина Трампа та його зустрічей з росіянами Білий дім раптово згадав публікацію видання "Politico" понад піврічної давнини. У ньому, зокрема, йшлося, що представник Національного комітету Демократичної партії Александра Чалупа нібито збирала в українському посольстві компромат на керівника кампанії Трампа Пола Манафорта.
    
Зазначимо: у Посольстві України в США спростували звинувачення на свою адресу. "Посольство України ніколи не координувало роботу з Національним комітетом Демократичної партії щодо компрометуючих матеріалів. Представники посольства співпрацювали з Александрою Чалупою та Українсько-Американською адвокатською групою минулого року в контексті культурних заходів, але не сприяли отриманню Александрою будь-якої інформації, пов'язаної з виборами в США", - зазначили в Посольстві.