Індонезійській поліції дозволили стріляти в наркоторговців

Індонезійській поліції дозволили стріляти в наркоторговців

Президент Індонезії Джоко Відодо наказав поліцейським стріляти без попередження в наркоторговців, які чинять опір під час затримання або намагаються втекти, передає УНІАН.

"Будьте жорсткими, особливо по відношенню до іноземних наркоторговців, які в'їжджають до країни. Навіть якщо вони не дуже опираються арешту - стріляйте в них", - закликав Відодо. Президент дозволив індонезійській поліції вдаватися до жорстких дій після того, як співробітники правоохоронних органів застрелили жителя Тайваню, якого підозрювали в спробі провести в країну наркотики.

Правозахисники розкритикували заяву Відодо. На їхню думку, поліцейські можуть неправильно сприйняти заклик і стріляти на ураження в підозрюваних наркоторговців, навіть якщо вони не чинять опору при затриманні.

Зазначимо: ЗМІ вже порівняли Відодо з главою Філіппін Родріго Дутерте, який розв'язав жорстоку боротьбу з наркоторговцями. З моменту вступу на посаду філіппінського президента в країні поліцією було вбито понад 2 тисячі осіб, підозрюваних у наркоторгівлі.