ДП "Антонов" зацікавлене у використанні аеродрому в Гостомелі

ДП "Антонов" зацікавлене у використанні аеродрому в Гостомелі

Державне літакобудівне підприємство "Антонов" поділяє пропозицію Уряду України, зацікавлене у використанні аеродрому "Київ-Антонов" у Гостомелі для обслуговування лоу-кост авіакомпаній і готує бізнес-план відповідного проекту. Про це йдеться у повідомленні прес-служби підприємства, повідомляє Урядовий портал.

"На виконання розпорядження Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, яке було надане під час наради за участю представників ДП "Антонов" у Кабінеті Міністрів України, сформовано робочу групу з підготовки бізнес-плану щодо використання аеродрому "Київ-Антонов", смт. Гостомель, для обслуговування лоу-кост авіакомпаній, - йдеться у повідомленні. - Цей аеродром сертифікований за 1-ою категорією ICAO, може приймати та відправляти повітряні судна цілодобово протягом усього року. На теперішній час летовище використовується як порт для вантажних літаків та проведення льотних випробувань".

Водночас розвиток інфраструктури в напрямку обслуговування пасажирів стане корисним не лише для аеропорту, а й для регіону в цілому. "Одним із важливих факторів стане створення нових робочих місць", - стверджують на підприємстві і відкидають всі заяви про неготовність виконати поставлене Урядом завдання.