Україна виконала кількісні критерії програми співпраці з МВФ

Україна виконала кількісні критерії програми співпраці з МВФ

Україна станом на 30 червня виконала кількісні критерії співпраці з Міжнародним валютним фондом, йдеться у звіті правління НБУ про проведення грошово-кредитної політики в першому півріччі 2017 року.

За даними НБУ, з кінця 2015 року (стартова точка розрахунку критеріїв) кумулятивне збільшення чистих міжнародних резервів становило 3,791 млрд дол., при тому що програмою встановлено мінімальний приріст на рівні 3,251 млрд дол., кумулятивне зниження чистих внутрішніх активів становило 14 млрд грн, при тому що програмою допускається збільшення максимум на 12 млрд грн.

При цьому, за даними Нацбанку, тільки показник інфляції в червні 2017 року на рівні 15,6 % трохи перевищив межі індикативної мети - 12% +/- 3 процентних пункти під впливом короткострокових шоків.

Раніше повідомлялося, що Міжнародний валютний фонд може розглянути питання надання Україні чергового траншу кредиту влітку або на початку осені. Рада директорів Міжнародного валютного фонду 3 квітня завершила третій перегляд програми розширеного фінансування EFF для України.

Напередодні Національний банк отримав черговий транш МВФ у розмірі 1 млрд дол, що разом з отриманим напередодні другим траншем макрофінансової допомоги Європейського Союзу дало змогу наростити міжнародні резерви до 16,7 млрд дол. - максимального рівня з середини 2014 року.