"Опоблок" внесе заставу за Добкіна

"Опоблок" внесе заставу за Добкіна

Народні депутати від партії "Опозиційний блок" готові зібрати необхідні кошти для внесення застави за народного депутата однойменної фракції Михайла Добкіна.

Про це заявив його колега по фракції Вадим Новинський, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"І я, і всі інші члени нашої команди, будемо допомагати своєму другові й колезі вийти з цієї ситуації, щоб він жодної хвилини не перебував у слідчому ізоляторі. Ми зробимо для цього все необхідне. І буквально наступного тижня буде відомо, скільки грошей внесе кожен із нас у цю благородну справу", - повідомляє прес-служба "Опозиційного блоку".

Коментуючи рішення Печерського райсуду Києва, який в суботу обрав М.Добкіну запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 2 місяці з альтернативою внесення застави в 50 мільйонів гривень, політик заявив, що не згоден з ним, оскільки вважає, що Добкіна було достатньо передати на поруки.

Нагадаємо: 13 липня Верховна Рада проголосувала за позбавлення депутатської недоторканності й притягнення до кримінальної відповідальності, а також схвалила затримання й арешт М. Добкіна. Генпрокурор повідомив, що ГПУ має намір просити суд про обрання Добкіну запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.