Київ знову відвідає спецпредставник США по Україні

Київ знову відвідає спецпредставник США по Україні

Спеціальний представник США по Україні Курт Волкер найближчими днями знову відвідає Київ. Про це повідомив заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв в ефірі "5-го каналу".

"Досягнута домовленість, що в найближчі дні він знову приїде в Україну. Звичайно, буде залежати від його графіка, тому що він хоче інтенсивно увійти в процес не тільки консультацією з українською стороною, але і, зокрема, з нашими партнерами по "нормандскому формату", - пояснив він. Крім того, Єлісєєв повідомив, що у Президента України з Куртом Волкером відбулася "доволі відверта", "інтенсивна і стратегічна" розмова, під час якої були обговорені деякі інноваційні елементи, які можна використовувати для досягнення миру на Донбасі. Заступник глави АП, крім цього, додав, що на сьогодні питання України об'єднує законодавчу й виконавчу гілку влади в США.

Раніше повідомлялося, що 7 липня держсекретар США Рекс Тіллерсон призначив колишнього посла США в НАТО Волкера спеціальним представником, він координуватиме зусилля Державного департаменту з врегулювання російсько-українського конфлікту. 8 липня держсекретар заявив, що призначив Волкера на посаду спецпредставника на прохання президента РФ Володимира Путіна. 9 липня в Києві Тіллерсон наголосив, що Волкер спробує змінити статус-кво на переговорах "нормандської четвірки" (представники України, Німеччини, Франції та РФ), щоб завдяки цим переговорам розпочався прогрес.