Президенти України і США зустрінуться у Вашингтоні

Президенти України і США зустрінуться у Вашингтоні

Президент Петро Порошенко зустрінеться з Президентом США Дональдом Трампом у Вашингтоні орієнтовно напередодні саміту G-20 в німецькому Гамбурзі, що відбудеться на початку липня, повідомили Радіо "Свобода" джерела у Києві та Вашингтоні.

Водночас кілька джерел вказали Радіо "Свобода", що точна дата першої зустрічі "віч-на віч" Порошенка і Трампа ще не затверджена, однак, вона відбудеться, ймовірно, вже наступного тижня.

Це підтвердив і міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Він додав, що офіційну заяву про дату зустрічі зробить Адміністрація українського Президента.

До порядку денного зустрічі президентів внесено питання виконання Росією Мінських угод, ситуації в анексованому Криму, доступу міжнародних спостерігачів на окупований півострів. Крім того, глави держав обговорять поглиблення двостороннього співробітництва, сприяння США українським реформам, зокрема, в сфері національної безпеки і оборони.

Також Павло Клімкін прокоментував можливість запровадження візового режиму з Росією, зокрема, ініціативу запровадити біометричні паспорти та електронне інформування про в’їзд росіян до України.