На Донбасі зникли безвісти тисячі людей

На Донбасі зникли безвісти тисячі людей

З початку російської агресії тисячі людей на Донбасі вважаються такими, що зникли безвісти. При цьому їх точна кількість невідома, заявляють у Міжнародному Комітеті Червоного Хреста.

Розслідування понад 600 зареєстрованих комітетом випадків зникнення людей не дало результатів. Також, за останніми даними, на окупованій частині Донбасу нині перебувають 127 незаконно затриманих українців.

Погодити дату звільнення заручників і підбити підсумки верифікації осіб, які вчинили злочини проти нашої країни, вимагала українська сторона під час переговорів Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі, які відбулися у Мінську.

Суттєвого прогресу переговорникам досягнути не вдалося. Зокрема, засідання гуманітарної підгрупи виявилося фактично безрезультатним - через деструктивну позицію представників ОРДО, які заявили, що обговорюватимуть списки на звільнення полонених тільки з Віктором Медведчуком, який не зміг взяти участі у перемовинах.

Про це написала на своїй сторінці в мережі "Фейсбук" представник України в підгрупі Ірина Геращенко. Окрім того, ватажки бойовиків знову почали висувати додаткові умови для звільнення заручників, вимагаючи й верифікації осіб, уже звільнених з українських в'язниць  за "законом Савченко".