Президент увів у дію рішення РНБО

Президент увів у дію рішення РНБО

Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО від 28 квітня про продовження а рік санкцій проти Росії. Персональні обмеження стосуються 1228 фізичних осіб, серед яких громадяни Росії, України та інших іноземних держав.

Санкції також передбачають, зокрема, блокування доступу до соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники", а також "Яндексу". Також у рішенні вказуються "Телекомпанія НТВ", "Перший канал. Всесвітня мережа", "РТР-Планета".

Щодо цих компаній застосовуються обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання мереж. Текст указу опублікований на офіційному сайті Глави держави.
 
Під час зустрічей з керівниками країн Великої сімки Президент також має намір обговорити продовження санкцій одразу на 12 місяців, а не на 6, як це робиться зараз.

Під час прямого ввімкнення з Мальти в ефірі телеканалу ICTV Глава держави також попередив: в українців на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму, які отримали російське громадянство, будуть серйозні труднощі в отриманні біометричного паспорта, необхідного для безвізових поїздок до країн Євросоюзу.

Водночас Петро Порошенко запевнив, що буде зроблено все можливе, аби ті громадяни, які залишилися вірними Україні, мали комфортні умови для отримання біометричних паспортів.