Пасажирів метрополітену закликають бути пильними

Пасажирів метрополітену закликають бути пильними

В Україні посилено заходи безпеки у зв'язку з вибухом в метрополітені Санкт-Петербурга. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Тим часом Київський метрополітен закликав пасажирів повідомляти про будь-які підозрілі знахідки. У прес-службі відомства зазначили, що упродовж останніх років київська підземка отримала понад 150 анонімних дзвінків про замінування.

Як уже повідомлялося, у Санкт-Петербурзі у вагоні поїзда на перегоні між станціями метро "Технологічний інститут" і "Сінна площа" спрацював вибуховий пристрій. За останніми даними, загинули 12 людей, ще кілька десятків поранені. Генпрокуратура Росії кваліфікує інцидент як теракт. Припускають, що до нього причетні "націоналісти з близького зарубіжжя". За оцінками співробітників спецслужб, пошкодження вагона можуть свідчити про використання пояса  шахіда. У національному антитерористичному комітеті Росії заявили, що ще одну саморобну бомбу знайшли і знешкодили на станції метро "Площа Повстання". Вибуховий пристрій виявлено і в московській підземці.

За часом вибух у Санкт-Петербурзі збігся із зустріччю тут президента Росії Володимира Путіна з білоруським колегою Олександром Лукашенком.