Уряд запровадив надзвичайні заходи в енергетиці

Уряд запровадив надзвичайні заходи в енергетиці

Об'єднана енергетична система країни тимчасово переводиться на так зване ручне управління. Воно спрямоване на зменшення навантаження на об'єкти, що працюють на антрацитовому вугіллі, і збільшення - на ті, що використовують інші види палива, повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик.

Він також наголосив, що погодинне відключення енергопостачання, яке уможливлюється цим розпорядженням, не стосуватиметься таких об'єктів, як лікарні, школи, дитсадки та інші соціальні установи.

А за словами Прем'єра Володимира Гройсмана, рішення Уряду обумовлене блокуванням постачання антрацитового вугілля з окупованих територій, на якому працює низка теплоелектростанцій.

Нагадаємо: 10 лютого група народних депутатів і громадських активістів заблокувала кілька пунктів залізничного сполучення між тимчасово окупованими і вільними територіями України, щоб, як вони пояснили, припинити шляхи фінансування незаконних збройних угруповань.

Як сказав сьогодні керівник парламентського Комітету з питань запобігання і протидії корупції Єгор Соболєв, торгівлю, переважно контрабанду, з окупованими територіями підтримують деякі посадовці СБУ. Обмеження повноважень СБУ, чи контроль за її діяльністю з боку інших компетентних спеціалізованих органів у майбутньому унеможливить функціонування таких злочинних схем, вважає народний депутат.