Президент засудив спроби дискредитації голови Нацбанку

Президент засудив спроби дискредитації голови Нацбанку

Президент та учасники Національної ради реформ засудили спроби дискредитувати роботу голови Національного банку України Валерії Гонтаревої. Про це повідомив сьогодні заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків за підсумками засідання Нацради, яке відбулося напередодні.

Тим часом Національний банк звернувся до Голови Верховної Ради з відкритим листом, у якому міститься пропозиція замінити голову Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергія Рибалку. Про це йдеться в повідомленні на сайті регулятора.

Нагадаємо: раніше народні депутати - члени цього комітету - висловили недовіру голові НБУ і закликали звільнити її з займаної посади через втрату ділової репутації. За даними презентованого сьогодні соціологічного дослідження, голові НБУ Валерії Гонтаревій не довіряють 83 відсотків українців, самій установі не довіряє 81 відсоток респондентів, а банкам загалом - 77 відсотків.

Такі результати презентувала сьогодні під час прес-конференції в Києві голова правління "Українського  інституту соціальних досліджень імені Олександра Яременка" Ольга Балакірєва. Опитування проведене з 20 до 24 жовтня в усіх областях України (за винятком тимчасово окупованих територій) з-поміж 1,5 тисячі респондентів.