Оркестр Українського радіо виступив на «Kyiv Music Fest – 2016»

Оркестр Українського радіо виступив на «Kyiv Music Fest – 2016»

У понеділок, 3 жовтня, в Національній музичній Академії ім. П.І.Чайковського відбувся концерт «Арт-проект Мова. Ми». Заслужений академічний симфонічний оркестр Українського радіо під орудою маестро Володимира Шейка виступив на Вечорі симфонічних прем‘єр.

Програма вийшла дуже насиченою. До уваги поціновувачів були Концерт № 4 для скрипки з оркестром Євгена Станковича, Симфонія-концерт для скрипки з оркестром Ганни Кузіної (солістка Богдана Півненко), композиція Івана Небесного «Вже котрий це до тебе лист...» на вірші Василя Стуса (солістка Тамара Ходакова), «Листи» молодого автора Сергія Вілки, «Адажіо і фуга BACH» композитора з Іспанії Юліана Печеного, симфонічні варіації «Екзерсиси за Генделем» Володимира Птушкіна.

Імпреза відбулася в рамках XXVII міжнародного фестивалю «Kyiv Music Fest – 2016», котрий, нагадаємо, було засновано ще 1990 року з ініціативи видатного українського композитора Івана Карабиця. Концепцію фестивалю можна визначити гаслом: «Українська музика в контексті світової». Цьогоріч «Kyiv Music Fest» відбувається з 1 до 9 жовтня.