Україна отримала черговий транш від МВФ

Україна отримала черговий транш від МВФ

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду схвалила виділення Україні чергового траншу в 1,7 мільярда доларів. Про це повідомляється на офіційній сторінці фонду в "Twitter".

Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард раніше заявляла, що МВФ кредитуватиме Україну навіть у разі оголошення нею неможливості обслуговування боргових зобов'язань.

Як йдеться в заяві МВФ, ця програма має на меті підтримати економічну програму Уряду, і загалом - повернути економіку України на шлях відновлення, відновити її здатність обслуговувати зовнішні зобов’язання.

Спершу умовою надання траншу називали досягнення домовленості Києва з приватними міжнародними кредиторами про реструктуризацію боргу, щоб зменшити боргове навантаження більш як на 15 мільярдів доларів впродовж наступних 4 років. Але врешті в МВФ дали знати, що можуть надати кошти і без досягнення такої домовленості.

Тим часом, Сполучені Штати Америки закликали міжнародних кредиторів України вчасно дійти з Києвом домовленості щодо реструктуризації боргів на умовах, що відповідали б програмі допомоги Києву від Міжнародного валютного фонду.