Конституційний суд прийняв доленосне рішення

Конституційний суд прийняв доленосне рішення

Як зазначено у висновку Конституційного суду, пропонований законопроект не містить норм, які були б спрямовані на ліквідацію незалежності чи порушення територіальної цілісності України.

Зокрема, у висновку вказано, що пункт 18 пропонованих перехідних положень про особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей не передбачає скасування чи обмеження прав і свобод людини.

Висновок оприлюднив головуючий у справі Василь Бринцев.

Верховна Рада 16 липня спрямувала до Конституційного суду поданий Президентом проект змін до Основного закону щодо децентралізації влади на предмет відповідності напрацьованого документа чинній Конституції.

Після схвального висновку Конституційного суду, депутати візьмуться за його розгляд у сесійній залі. Для затвердження остаточної редакції проекту змін до Основного закону потрібна згода щонайменше 300 депутатів.

Та після внесення пропонованих змін до Конституції депутатам необхідно буде ще ухвалити низку законопроектів для остаточного формування моделі місцевого управління за європейським зразком, наголосив постійний представник Верховної ради у Конституційному суді Анатолій Селіванов.