Перший канал Українського радіо розширює FM-мережу ще на сім міст

Перший канал Українського радіо розширює FM-мережу ще на сім міст

8 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визначила переможців конкурсу на 39 радіочастот, який був оголошений у квітні.

У результаті Національна радіокомпанія України у партнерстві з обласними державними телерадіокомпаніями здобула сім частот в обласних центрах. Тож, Перший канал (УР-1) отримав такі хвилі: 88,6 МГц у Вінниці, 91,2 МГц у Кіровограді, 103,3 МГц у Львові, 92 МГц у Миколаєві, 87,7 МГц у Тернополі, 91,8 МГц у Чернівцях, 98,2 МГц у Чернігові.

НРКУ та ОДТРК розподілять ефір відповідно до впроваджуваної дорожньої карти з розбудови державного (суспільного) FM-мовлення: 20 годин на добу мовитиме Перший канал, 4 години на добу в затверджених відрізках часу - ОДТРК.

У попередні роки національний мовник неодноразово брав участь у конкурсах на розподіл FM-частот. Утім, надзвичайно рідко перемагав. Тоді FM-частоти віддавали переважно приватним компаніям, до яких нині і сам регулятор має чимало претензій у царині антидержавницької пропаганди.

"Розподіл частот на користь Українського радіо стане черговим кроком до створення великої мережі суспільного мовлення в Україні", - переконаний виконувач обов'язків Генерального директора НРКУ Анатолій Табаченко.