Вживані авто стали доступнішими

Вживані авто стали доступнішими

Верховна Рада тимчасово знизила ставку акцизного податку на вживані автомобілі до рівня ставок на нові авто. Це стосується легкових авто та інших моторних транспортних засобів, призначених головним чином для перевезення людей, включаючи вантажопасажирські автомобілі-фургони та гоночні автомобілі.

Водночас, ставки акцизного податку, встановлені цим законом, не застосовуються для легкових автомобілів, якщо вони мають походження з країни, визнаної державою-окупантом та державою-агресором по відношенню до України, або ввозиться з території такої держави-окупанта та/або з окупованої території України. Є й інші групи автомобілів, на які знижені ставки акцизу не поширюються.

Ухвалений закон про скасування акцизного збору при купівлі уживаних автомобілів дозволить знизити їхню вартість в Україні майже у 2 рази, прогнозує керівник фракції об’єднання "Самопоміч" Олег Березюк. За його словами, аби ухвалити документ, народним депутатам довелося подолати в Парламенті значний супротив групи лобістів інтересів автодилерів.