Українське радіо запускає спецпроект "Медіасолідарність" на підтримку журналістів з Донбасу

Українське радіо запускає спецпроект "Медіасолідарність" на підтримку журналістів з Донбасу

На Першому каналі Українського радіо в рамках програми «Донбас-UA» виходить серія інтерв'ю з журналістами, які покинули Донеччину та Луганщину через проросійських бойовиків та погрози з боку терористичних організацій «ДНР-ЛНР».

Учасниками перших випусків стали радіожурналіст з Луганська Андрій Діхтяренко та тележурналіст з Донецька Віталій Сизов. Андрій Діхтяренко вже у Києві продовжує журналістську діяльність, працюючи на радіо «Свобода» та в «Реальній газеті». Він був безпосереднім свідком початку «русской весны» в регіоні, захоплення СБУ в Луганську 2014 року. А Віталій Сизов, який зараз очолює Громадське телебачення Донбасу, розповів про причини виїзду із Донецька, про погрози проросійских бойовиків та про підпал автомобіля журналіста каналу Олексія Мацуки. Зараз Віталій Сизов та Олексій Мацука запустили мовлення на деокупованій території Донеччини з Краматорська та Маріуполя.

Дмитро Хоркін, автор проекту, політичний оглядач Першого каналу Українського радіо: «Ми поставили за мету підтримати журналістів зі Сходу та познайомити наших слухачів із медійниками-патріотами, які не стали на сторону окупанта. Самі передачі виходять досить житейськими: ми говоримо про те, як вдалося знайти роботу, житло, друзів, колег після вимушеного виїзду із Донбасу. Зараз нам треба проявили солідарність із колегами, які опинились у скруті» .

Спецпроект «Український Донбас: медіа солідарність» створюється в інформаційній співпраці з Донецьким прес-клубом та Національною спілкою журналістів України.

Слухайте програму Дмитра Хоркіна «Донбас-UA» в ефірі Українського радіо щонеділі о 12:30 з повтором по середах о 21:10.