Українське радіо запускає серію інтерв’ю з вимушеними переселенцями з Донбасу

Українське радіо запускає серію інтерв’ю з вимушеними переселенцями з Донбасу

На Першому каналі Українського радіо у прямоефірному спецпроекті журналістів Тетяни Литвинової та Дмитра Хоркіна  «Донбас-UA» вийде серія інтерв'ю з вимушеними переселенцями із зони АТО, які почали життя «з чистого аркуша» на вільній від проросійських бойовиків території України.

Спецпроект виходить щонеділі о 12.20 на Першому каналі УР.

У найближчому випуску героями програми стане подружжя Василя (сценічне ім'я - Живосил) та Марини Лютих із міста Рубіжного (Луганська область). Минулого року, коли проросійські бойовики захопили Рубіжне, місцевого проукраїнського активіста, музиканта Василя Лютого взяли у полон сепаратисти, кілька днів він був прив'язаний до дерева в центрі міста, а згодом його утримували в підвалі місцевого відділку міліції. Тільки завдяки зусиллям дружини  журналістки та громадської активістки Марини Лютої, яка долучила до звільнення чоловіка представників місії ОБСЄ, його вдалося врятувати і вивезти.  Зараз подружжя з 5-тирічної донькою Властою мешкає в Києві. Як їм вдалося адаптуватися до життя в столиці, знайти житло і роботу, йтиметься у спецпроекті Українського радіо «Донбас-UA».

«Донбас-UA» - передача про події довкола Донбасу, вимушених переселенців, перебіг АТО на сході України, українських громадян, які залишились на контрольованих терористами районах Донеччини та Луганщини. Це дискусійний майданчик для обговорення важливих тем, пов'язаних із «гарячою точкою» на карті Європи - українським Донбасом.