В Україні розроблять стандарти страхування журналістів

В Україні розроблять стандарти страхування журналістів

В Україні, ймовірно, буде запроваджено страхування професійної діяльність журналістів, особливо тих, чия робота пов’язана з висвітленням подій у "гарячих точках".

Механізми страхування під час засідання за "круглим столом" обговорили депутати, представники медіаспільноти і страховики.

Торік при виконанні професійних обов’язків загинули 7 журналістів, іще 78 були викрадені, а щодо 286 здійснено напади і побиття. Майже половина з цих випадків сталася на Сході України чи в Криму, свідчить статистика Інституту масової інформації.

Журналісти, які нині працюють у зоні АТО, чи не щодня ризикують своїм життям. Утім, жодної  компенсації за смерть чи каліцтво постраждалим і їхнім родинам не надається. Потрібно знайти законодавчий спосіб зобов'язати керівників редакцій страхувати журналістів, які виїжджають у зону АТО, наголосив представник парламентського Комітету з питань свободи слова Сергій Висоцький.

Учасники засідання дійшли згоди створити робочу групу з посадовців та експертів, яка напрацює стандарти страхування професійної діяльності журналістів і врегулює це питання на законодавчому рівні. З такою пропозицією виступила виконавчий директор Інституту масової інформації Оксана Романюк.