Церкви сподіваються на об'єднання

Церкви сподіваються на об'єднання

Українська автокефальна православна церква планує почати процес об'єднання з Українською православною церквою Київського патріархату.

Про це в інтерв'ю одному з вітчизняних телеканалів заявив місцеблюститель предстоятельської кафедри Української автокефальної православної церкви митрополит Макарій. За його словами, обговорення цього питання має початись одразу після Великодніх свят.

І автокефальна церква навіть готова до того, щоб об'єднану церкву очолив предстоятель УПЦ Київського патріархату Філарет, додав митрополит Макарій.

Зі свого боку, Філарет позитивно відреагував на ідею об'єднання церков. Він не відкидає й можливості об'єднання з Українською православною церквою Московського патріархату.

"Таке об'єднання буде, тільки не від ієрархії духовенства, а від народу. І цей процес вже почався. Треба почекати. Сам Господь приведе всіх до єдності", - переконаний Філарет.

Раніше Вселенський Патріарх Варфоломій у розмові з українськими ієрархами заявив, що вірить в об'єднання української церкви в єдину помісну і навіть готовий надати їй статус автокефалії.