Грехем Діксон: людина в середньому витрачає на прослуховування радіо 9 років життя

Грехем Діксон: людина в середньому витрачає на прослуховування радіо 9 років життя

Грехем Діксон, фото: EBU

Керівник радіодепартаменту Європейської мовної спілки (EBU) Грехем Діксон оприлюднив звернення до керівників радіостанцій – членів об’єднання – напередодні Всесвітнього Дня Радіо.

«Темою цього дня ЮНЕСКО обрала «Радіо у часи надзвичайних ситуацій та катастроф» або коротко «Радіо рятує життя», – нагадує пан Діксон і додає: «Радіо відіграє дуже важливу роль у житті кожного з нас. У середньому ми витрачаємо на прослуховування радіо до 9 років життя, більш ніж на будь-яку іншу діяльність, окрім дихання та сну!»

Однак, вважає керівник радіодепартаменту ЄМС, хай як вражає статистика, проте за нею не видно слухачів. «Людські історії, сховані за цифрами, зворушливі та захопливі. У складних ситуаціях аудиторія може отримати інформацію про особисту безпеку чи підтримку, щоб протистояти втратам та самотності. Радіо нас розважає та інформує, у зручний та гнучкий  спосіб знайомить з новими ідеями, новою музикою, новим мисленням».

Всесвітній День Радіо під егідою ЮНЕСКО відзначається 13 лютого. Це свято було запроваджене 2011 року і відтоді набирає популярності. Щоразу цей День відбувається під новим гаслом, кожне з яких підкреслює важливість радіо в житті людства і в різних ситуаціях.