Дебальцеве залишається під контролем українських військових

Дебальцеве залишається під контролем українських військових

Терористам не вдалося створити так званий Дебальцевський котел. Про це інформує на своїй сторінці у "Facebook" заступник начальника Головного управління МВС України в Донецькій області Ілля Кива.

Водночас на позиціях на лівому фланзі Дебальцевського плацдарму відбувається заміна так званих "козачих" формувань зведеними тактичними групами, сформованими з прибулих із Росії найманців і російських військовослужбовців. "Козаки" відводяться вглиб території, контрольованої терористичною "ЛНР".

Про це на своїй сторінці в "Facebook" повідомив керівник групи "Інформаційний опір", народний депутат Дмитро Тимчук. За його даними, в результаті вчорашніх боїв противник зміг відтіснити українські війська в кількох напрямках, зокрема, зайнявши позиції в районі Логвинового.

Українська артилерія завдала послідовно два масованих вогневих удари по позиціях бойовиків у цьому районі, проте в результаті спостерігався лише частковий відхід розрізнених груп терористів. Експерт також повідомляє, що cхідніше Дебальцева вогневим ударом українських "Градів" була накрита рота з бригади "Привид", яка здійснювала марш в район позицій українських військ. Знищено 2 "Урали", 1 БМП, є втрати в живій силі бойовиків.