Україна підвищила ставку ввізних мит для товарів із Росії

Україна підвищила ставку ввізних мит для товарів із Росії

Відсьогодні Україна підвищила ставку ввізних мит для російських товарів. Відповідну постанову Кабінет міністрів затвердив 30 грудня "з метою захисту економічних інтересів і безпеки України".

Як відомо, з 1 січня Росія призупинила дію Договору про зону вільної торгівлі з нашою державою. У своєму коментарі заступник міністра економічного розвитку і торгівлі нашої держави Наталія Микольська наголосила: Уряд і надалі обстоюватиме інтереси України і послідовно захищатиме вітчизняного товаровиробника на зовнішньому та внутрішньому ринках.

Кабінет міністрів затвердив ще одну постанову - про заборону ввезення товарів із Росії з 10 січня. Дія ембарго триватиме до серпня, допоки Москва не скасує аналогічну заборону на українську продукцію, наголошують в українському Уряді.

Відповідно до затвердженого офіційним Києвом "чорного списку", з 10 січня заборонено ввозити на територію України російську яловичину, свинину, м'ясо птиці, рибу, горілку, цигарки, кондитерські вироби, продукти дитячого харчування та інші товари країни-агресора.