Головне завдання Парламенту - прийняття Держбюджету

Головне завдання Парламенту - прийняття Держбюджету

Сьогодні Верховна Рада працюватиме доти, доки не будуть ухвалені всі питання, внесені до порядку денного пленарного засідання. За словами Голови Парламенту Володимира Гройсмана, найголовніше - проголосувати за законопроект про Держбюджет на наступний рік.

Тим часом, "Радикальна партія" не голосуватиме за антисоціальні закони і побудований на домовленостях бюджет. Про це заявив голова фракції Олег Ляшко, додавши, що коаліція збирається голосувати за кошторис, який ніхто не бачив, а заразом - ще два десятки законів, що ліквідують переважну більшість пільг і стандартів.

За його словами, влада нарощує податковий тиск. "Розказують про зниження податків, а насправді самі ж їх підвищують", - обурився Ляшко урядовими змінами до Податкового кодексу, і зауважив, що обіцяна владою стабілізація більше схожа на геноцид українців.

А лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак наголошує, що змінам до податкового законодавства і до Держбюджету наклеїли неправдиві ярлики через демагогічні заяви.

За його словами, досягнення Верховної Ради були б набагато відчутніші і масштабніші, якби замість сенсаційних заяв в телеефірах, пропозиції виголошувались у сесійній залі та на засіданнях комітетів.

Головним завданням Парламенту є "ухвалення бюджету, доопрацьованого депутатами разом із коаліційним Урядом", - зауважив Максим Бурбак.