Україна отримає кошти від США

Україна отримає кошти від США

Україна отримає додатково 300 мільйонів доларів із оборонного бюджету США для впровадження реформ у  вітчизняних Збройних силах. Про це під час брифінгу заявив заступник міністра оборони Юрій Гусєв.

У свою чергу, помічник міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Елісса Слоткін нагадала, що Київ вже отримав від Пентагона фінансову допомогу в майже 270 мільйонів доларів для посилення боєготовності української армії та прикордонної служби.

Вона додала, що сьогодні в силовому відомстві за участі міністра оборони обговорювалась тема приведення українських Збройних сил до стандартів НАТО.

Елісса Слоткін також наголосила, що Міністерство оборони США прагне до переходу на стратегічний рівень співробітництва з Міноборони України, орієнтований на довгострокову перспективу. Про це помічник міністра оборони США з питань міжнародної безпеки сказала під час зустрічі у Києві з міністром Степаном Полтораком.

Співрозмовники обговорили основні напрямки реформування вітчизняних Збройних Сил та програму допомоги, яку може надати при цьому Уряд США.