Продаж автівки в "Дії". МВС пояснює — як це можна буде зробити з осені

Продаж автівки в "Дії". МВС пояснює — як це можна буде зробити з осені

З вересня нинішнього року в Україні стартує нова послуга – продаж автівки через додаток “Дія”. Що змінить для водіїв це нововведення, Українське Радіо дізнавалось в начальника Головного сервісного центру МВС Миколи Рудика.

0:00 0:00
10
1x

Застосунок "Дія". Фото: Суспільне 

"Міністерство внутрішніх справ і Головний сервісний центр рухаються в напрямку діджиталізації – максимального переведення всіх наших послуг у формат онлайн. Це означає жодної корупції та незаконної допомоги. Найголовніше, що треба мати, – це два мобільних телефони, щоб генерувати електронні ключі продавця і покупця, додаток "Дія" та відповідну інформацію про зареєстрований транспортний засіб з його відображенням у цьому додатку", – розповів Микола Рудик. Він пояснив: якщо людина хоче купити автівку за допомогою додатку в своєму смартфоні, їй треба буде згенерувати електронний підпис та вирішити – залишати попередній номерний знак чи обрати новий?

При купівлі машини через застосунок "Дія" або через Електронний кабінет водія буде опція купівлі авто разом із номерним знаком держреєстрації. Про це йшлося у попередній частині ексклюзивного інтерв'ю Українському Радіо начальника Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України Миколи Рудика.