Ігнат: Хтось із військових надає телеграм-каналам інформацію про шахеди та ракети

Ігнат: Хтось із військових надає телеграм-каналам інформацію про шахеди та ракети

Вчора пізно ввечері російська окупаційна армія випустила по Харкову дев'ять ракет С-300. Таку цифру наводить Генштаб ЗСУ в ранковому зведенні від 31 березня. Крім Харкова, протягом доби під обстрілами з боку РФ опинилися понад 20 населених пунктів Харківщини. Також вдалося збити 9 із 10 БПЛА. Про ракетні удари по Україні ракетами С-300 розповів слухачам Українського Радіо полковник, начальник служби зв'язків з громадськістю командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

0:00 0:00
10
1x

Фото: ілюстративне, В'ячеслав Мавричев/Суспільне Харків

С-300 — проблема, яка є і яка буде

С-300 — проблема, яка є і яка буде, вона не знята, каже Юрій Ігнат.  Але завдяки нашим військовим, артилерії та ракетам HARM потроху знищуються пускові та радіолокаційні станції ворога. "Росія є виробником цього озброєнням. Воно є найновішим серед радянського. Росіяни також мають більш технологічні зенітні ракетні комплекси: С-400, С-350, Бук". Юрій Ігнат відзначає, що обстрілюють ними більше прифронтові зони: зенітна ракета полетіти далеко не може, лише до 150 км. "Цей комплекс призначений для знищення саме повітряних цілей. Ми його й використовуємо для знищення Шахедів". А от ворог, зазначає Юрій Ігнат, використовує його по землі і б'є по мирних містах. Туди поставили контактні підривачі, тому ракета має багато осколків. "Якщо атакувати такою зброєю — це чистої води тероризм, чим ворог і займається. Вони мають достатньо цих ракет. Щоби знищувати самі ракети, то ми на це засобів не маємо". С-300 летить по балістичній траєкторії. Каже Юрій Ігнат, що чим ближче до цілі, тим ракета буде точнішою. "Тих ракет у них багато. Мова йде про тисячі. Тому треба знищувати самі установки. Їх пускають зазвичай із окупованих територій. А вчора по Харкову прилетіло з Бєлгорода. Тому нам треба захищатися". Було знищено також 9 із 10 БПЛА, каже Юрій Ігнат. Тут відзначилося повітряне командування "Схід". 

"Хтось із військових надає адміністраторам телеграм-каналів інформацію"

Юрій Ігнат закликає інформаційно не заважати робити свою роботу військовим. "Це позиція Повітряних сил України, ЗСУ і Міноборони. Я не СБУ чи прокуратура, щоб казати, чи є правопорушенням висвітлення в публічний доступ інформації про реальну обстановку в повітрі? Ворог бачить, як наші телеграм канали сповіщають, де у нас із радарів зникли Шахеди чи ракети, на якому саме відрізку чи маршруті. Хтось із війських  надає цю інформацію адміністраторам телеграм-каналів. Були випадки оприлюднення точного розміщення БПЛА і місця, де саме вони зникають. Хочете сповіщати, що є загроза з півночі, що летять ракети чи шахеди — сповіщайте, ця інформація загрози не несе. Дякую всім, хто почув наше звернення."